Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tålamord

Just nu är det många som ringer
men vänta kvar
ha tålamod
ord som blir tålamord
tid som försvinner

Just nu är det ett fåtal som vinner
på att några väntar kvar
modlösa
moderlösa
städer som försvinner

Just nu är det mycket som rinner
tårar och blod
ha mod
hjältemod
liv som försvinner

Just nu är det mycket som brinner
skogar och känslor
vänta inte kvar
anmodas i stället
göra vad du kan

innan allt försvinner.





Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2020-11-07 17:29



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Den nya döden.....tålamordet !!! Bra bra !!!!!!!
2020-11-11

  Solweig Jansson VIP
Ja, inte trodde jag att vårt genomorganiserade land var så oförberett och handfallet inför kriser av pandemislag ! Man borde kanske anat det - kommunikationssamhället är inte så bra på kommunikation !
2020-11-10

  Bodingen VIP
Jaha, har du också ringt Transportstyrelsens kundtjänst?
2020-11-09

  Staffan Nilsson

Ja, tålamod är ibland av nöden, men leder ibland till döden.

2020-11-09

  Briza media
Skickligt skrivet med rytm och mening! Tack, så fint.
2020-11-09

  ULJO
Helt makalöst bra. Tänkvärt
2020-11-09

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text att läsa och fundera på!
2020-11-09

  siv birgitta.a. VIP
så fint du tänker
2020-11-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Väl diktat om dagens verklighet, som vi måste orka bära.
2020-11-08

  Kajan VIP
En skrämmande bild av kaos och prövning framträder, väldigt stark beskrivning av nuet.
2020-11-08

    ej medlem längre
Titeln säger så mycket i en text där så mycket försvinner.
2020-11-08

  BenGust VIP
Du har plats 70 i kön. Innan man hunnit komma fram har man löst en del av världsproblemen i skallen. Men visst brinner det i knutarna beträffande miljö och människors utsatthet.
2020-11-08

  Öknens Ros VIP
Varje enskild handling kan ha avgörande betydelse.
2020-11-07

  Blomma-Stjärna VIP
vakna och gör - innan allt försvinner - - -
vakna och skriva, tala är också ett sätt att kämpa - och du kämpar bra - riktigt bra - för att nästa generation ska få leva kvar <3-tack!
2020-11-07

  Elinor Sörensson VIP
Lysande!
2020-11-07

  Cikoria Blå VIP
En dikt fullt av återhållna känslor.
Så läser jag den åtminstone.
Bra komponerat.
2020-11-07

  AiA Maria den fria

Briljant!

Tack!
2020-11-07

    Max Poisé
En nedtonas dikt i min smak som tilltalar från första till sista stavelse.
2020-11-07

    Sefarge VIP
Tanke berikande skriftat!
Lyd Storebrors råd:
Håll avståndet
Till varandra
Men inte till
Verkligheten?


2020-11-07

  Solstrale VIP
Mycket bra!
Denna anmodan är en fin brandfackla i mörkret att ledas av...
Ja mycket står i brand!

2020-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP