Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I skuggan av

 

 

 

 

i gryningstimman
är allt så annorlunda
en dag skola vi
vakna upp till
en annan värld
i våra anfäders
hus

att hålla sig vid liv
under svåra
omständigheter
är en balansakt
att inte låta sinnet
dra dig ned
ända till
underjorden


det finns en vinst
med hårda prövningar
man uppskattar
de små sakerna i livet
mycket mer

att åter vakna upp
till en ny morgon
även om det är november
även om regnet är
som en svart gardin
utanför

även om man saknar
den man älskar
precis som
sommarens morgonljus
som nyss fanns där

livet är ett icke
oändligt antal
ögonblick
inget av dessa
kan vi få åter

det som är viktigt
det som
spelar nån roll
är att vi till sist
vågar fästa blicken
att vi kan
uppfatta ögonblicken

det finns händelser
som kastar omkull
allt det som varit

en punkt då allt
förändras
från den punkten
är detta nu
ett annat nu
att förhålla sig till

och man minns
hur det var förut
men man kan aldrig
få det åter


vi kommer från
havet
kroppen är vår
avatar
vi jagar
efter lyckan

springer
tills vi inte har
något kvar




först då
kan vi se ljuset







P.G 20201110




Fri vers av Peter G VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-11-10 01:14



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fantastik text om det som har varit, nuet och det som komma skall!
2020-11-11

  Stanley Rydell
”att våga fästa blicken” - konsten att vara i detta annorlundas ständiga förändring nålar du fast, fast det är undflyende. Punkten, månde den kommer ur detta arketypiska hem som skrivs fram i gestalt av ”våra anfäders”, ”gryningstimman” (då vi åter ser ljuset), ”havet” (urmodern?) ...
Ja, nu är inte längre nu utan redan då.
bl. a.
2020-11-10

  siv birgitta.a. VIP
det var så fint,går rakt i i mitt hjärta tack
2020-11-10

  Solstrale VIP
Detta är ett stycke poesi jag berörs djupt av! Kanske ett perfekt stycke poesi jag måste bokmärka!

Styrka och trygghet det ger att läsa!
2020-11-10

  Kajan VIP
En väldigt fascinerande text; växelspelet mellan de olika, men ändå samstämmiga rösterna förstärker djupet i dikten. Läser in en vandring i vilsenhet tills kärnan återstår, och en insikt infinner sig. Mycket bra!
2020-11-10

    ej medlem längre
Livets avgörande stunder och insikter klädda i skönpoesins skrud. Med välbalanserade ord och starkt innehåll lyckas du verkligen fånga livets angelägenhet. Fint så.
2020-11-10

  Sparvögat VIP
Så full av visdom och lära är din underbara dikt...
Att uppskatta stunden med allt den har.
Stor skönhet i vemodets talan!
2020-11-10

  Magica VIP
En dikt som genomsyrar insikt, om konsten att se det stora i det lilla i nuet, för det kan vara en konst. Tänkvärt är att för att se ljuset behövs så även skuggan!

2020-11-10

  Solweig Jansson VIP
En väldigt vacker och gripande text - och fylld av livsvisdom som man endast får genom upplevelser. Bokmärker !
2020-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP