Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


tre år sedan mamma gick hem


Minnets lund


Idag vill jag gå in en stund
i minnets gröna sköna lund
och minnas tiderna som var
fast livet gått jag ömt dem spar

Vem kunde veta att den tid
vi umgicks och fick pratas vid
de dagarna som kom och gick
och alla stunderna vi fick

så plötsligt skulle få ett slut
att skratten skulle ebba ut

Din lungsjukdom var lömsk och ful
vi fick ej ha dig fram till jul
nej, redan i november gick
du hem och vi dig sörja fick

Nu vill jag tacka dig så gott
för kärlek varm i stort som smått
att jag fick ha dig till min mor
betyder mera än du tror

När jag i stillhet tar en blund
så minns jag dig

i minnets lund




Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-11-11 18:18



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Så mycket kärlek i denna dikt. Tårögd
2020-11-13

  Cikoria Blå VIP
Äkta och innerligt!
2020-11-12

  Ezmeralda VIP
Fint skrivet om sorg och saknad av din mamma. Minnen bär vi med oss, så skönt att kunna ta fram dessa då och då.
2020-11-12

  SatansSon VIP
även min mamma. dog för snart tre år sen i lungsjukdom. dubbelsidig lunginflammation. det sista hon sa var hjälp.
2020-11-12

  Marita Ohlquist VIP
En fin text som förmedlar sorg och saknad, men även glädje och fina minnen.
2020-11-11
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP