Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tolkar "evergreen"


Livets enda löfte

Tvi den kraftens plågor
förrädiska förmågor
Som ett åskmoln slungar ut
blixtrande sitt gula spjut
i hjärtat eld och lågor

Fattiga som rika
gör hon alla lika
Sköljer alla livets stränder
släcker alla hjärtans bränder
ingen ska hon svika

Skuggornas gestalt
kysser blodet kallt
Älskat barn har många namn
smyger som en varg på lamm
ser oss överallt

Räddaren i nöden
förenar alla öden
När hon som en stilla bris
släcker ut vårt paradis
kallar hon sig döden




Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 532 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-11-11 22:26



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Hur fantastiskt bra som helst!
2020-11-20

  Thylacine
Bravo!
Snyggt skrivet och komponerat!
2020-11-16

  TrollTörnTrappan VIP
Bra att identiteten får vänta till sista raden....

Funkar som coronapoesi?! Nåväl, mer allmängiltig än så..
2020-11-12

  Nanna X
Så sanna ord, och skönt rimmade. Musiken ger fin kontrast mot det mörka.
2020-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant