Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två judiska vitsar


1.

En koncentrationslägerfånge berättar för
en medfånge att han berättat en rolig historia
för en tredje snubbe om livet i lägret.
Och du förstår, sa han, att snubben tyckte
historien var så rolig att han började skratta
och skratta och kunde inte sluta skratta...så han dog.

2.

Kommendanten gör en raid inne i en sal
med lägerfångar, plockar ut en karl för
att driva med. Han frågar: "kan du se
på mitt ansikte och avgöra vilket av mina
ögon som är av glas "?

"Ja" sa fången efter en snabb inspektion.
"Det högra".

"Det stämmer" måste kommendanten erkänna.
"Hur såg ni det "?

"Där fanns inte ett uns av mänsklighet herr
kommendant".




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Gunnar Hilén VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-11-15 18:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du har hittat en ny nisch
Kan bli en liten bok
2020-11-17

  alicja lappalainen VIP
Lena , clou ligger just där att båda ögon var omänskliga.
2020-11-16

    Lena Staaf VIP
Fanns det då mänsklighet i det andra ögat? Var inte den totalt utplånad av det omänskliga arbetet?
2020-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP