Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Corona i juletid

hohoho
God Jul
säger Corona

jag svarar
flyg din kos
någonannanstans
vi vill inte dig ha här

livet är kämpigt
för många
mer ensamma
en del blir

omtanke betyder mer
än någonsin
i dessa tider
speciellt nu
när både Corona,
novembermörkret
är närvarande

Passar nu på
när jag vaknade
denna morgon
kraxande som en kråka
göra julkort
skriva lite dikter
texter
som jag annars ingen ro har till
när jag jobbar
inom förskolan
Inte konstigt jag nu fått
höstens första halsont
barnen hostar
snorar på oss pedagoger
bara en tidsfråga
nu blev stunden inne för mig

Tar vara på dagen
ägnar den åt mig själv
skapar allehanda möjliga ting






Fri vers (Fri form) av wiria77
Läst 109 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-16 07:24



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag vill vare sig ha jul eller corona.
Julen slutade vi att fira på nittiotalet.

2020-11-16

  Nils-Robert
Tid för eftertanke
2020-11-16
  > Nästa text
< Föregående

wiria77
wiria77