Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikten bara kom som Corona


En mask för din mun
eller hålla masken när du blir kär
båda för att skydda dig själv

i din näsa rinner snor
du får inte hälsa på en farbror
i år är livet så smaklöst

Baren är låst
ingen vuxen vågar dejta
men barnen är alla fulla med sprit

en kvinna, ett dyrt vin från annan tid
som får dig tappa andan,
och du frågar henne
- älskling, är det du eller Corona?
Hon säger
-vill du inte vara nära mig för Corona?
och du skojar utan att veta om det
- är du sjuk, eller?
en smärta i ditt bröst, svårt att veta från vad längre
och du viskar
- en kyss kan döda oss
och hon säger
- det man inte kan dö för är inte heller värt att leva för
hon, en gråhårig Bondbrud, som på 60-talet levde rebell och Rock and roll väcker hela huset
-JAG SKITER I CORONA

och i en kultur som hatar att åldras, ler du i smyg och tänker
"jag vill också leva och bli så gammal"




Fri vers (Fri form) av Madrugador
Läst 130 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-18 21:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madrugador
Madrugador