Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


stanna hemma - ni som har ett val

ni som har ett val
möjlighet
stanna hemma i dessa tider
ni som kan jobba hemifrån
gör det
skydda er
mys till det i hemmets trygga vrå

jag hade mer än gärna
stannat hemma
jobbat hemifrån
har ett jobb där jag möter
mänbiskor varje dag
förskolan
ett av samhällets viktiga uppdrag
barn kommer snoriga
vi skickar hem barn
barn sitter och hostar mittemot mig
vid matbordet
varit hemma nu enligt restriktionerna
jobb i morgon igen

min sambo har ett jobb
ett nytt jobb han börjat på
där även han inte har möjlighet
jobba hemifrån
han träffar också många
under sin arbetsdag

när vi inte jobbar
då är vi hemma
bara är
jag
min sambo
våran dotter
vi bakar bröd
pepparkakor
vi gör egna julklappar
till familj och vänner
tillverkar julkort
som snart sändes ut

vi undviker folksamlingar
vi är inte i butiker
vi är utomhus när vi träffar vänner
så även i somras
då var vi utomhus
var lättare då




Fri vers (Fri form) av wiria77
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-11-19 07:40



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Ja så måste vi göra för att inte bli smittade
2020-11-20

  ULJO
Kan man inte tänka på andra än sig själv i ett allvarligt läge är man en stor egoist.
Självklart ska man göra allt man kan för att minimera smittspridning.

2020-11-19

  Larz Gustafsson VIP
Jag tänker INTE sitta inomhus.
Jag är diabetiker och ska promenera 1 timme varje dag. Det tänker jag göra också. UTAN munskydd.
2020-11-19
  > Nästa text
< Föregående

wiria77
wiria77