Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tror jag tänkte mycket på uppväxt och förändring.


Prinsessor

Men snälla nån Rapunsel,
Vad har du gjort med ditt hår?
Och varför var du ute
Så sent igår?

Det luktar rök i vinden
Och ditt torn är byggt av trä
Och prinsen frågade var du höll hus
Och gick till sitt rum och grät

Snövit, lilla vännen
Är det där en äppelskrott?
Som du har satt i jorden
Och som redan skjuter skott

Din glaskista är nedgrävd
Vid äppelträdets fot
Och sju små män får plats i den
Jag tar det som ett hot

Askungen, åh Askungen
Vad är det där för skor?
När fick du storlek fyrtiofem
Och tånaglar som klor?

Du dansade på balen
Långt efter klockan tolv
Och satte svarta fotspår
Över hela slottets golv




Bunden vers av Måndemon
Läst 168 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-22 12:02



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
Vilken härlig skrivelse!
2020-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Måndemon
Måndemon