Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stoff för poeter

En vandrare i natten
som iaktagen är
Fast ingen varken ser han eller hör

Han går på frusna vatten
och det finns ingen där
Blott rymdens tusen ögon ovanför

Som dystra blickar fäller
i evighetens gång
De ruva nog på många hemligheter

Men stjärnorna förtäller
aldrig någon sång
De duger mest som stoff för poeter




Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 274 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-11-24 15:40



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
går rakt ini hjärtat
2020-11-25

  TrollTörnTrappan VIP
Rysande finstämd, ödesmättad verskonst..! Instämmer om en Nils Ferlinsk ådra - skiner lika mörkt här.

..vari "förtäller" blir som mellanting av "förtäljer" [berättar] och förställer [maskerar osv] - oavsett det vore felskrivning eller ämnat så..?
2020-11-24

  Ulf Carlsson VIP
Behöver poleras i ordformerna. Sångbar och mollstämd höstvisa.
Ferlinsk touch!
2020-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant