Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solens sömniga öga

Sol, sol,
när skall du lyfta
ditt sömniga öga
vintern är här
för att besegra oss
med sin mörka möda

Än en gång
hungrar våra hjärtan
efter fågelns sång
blomman om våren
brusande vatten
och den ljusa natten

Våren, våren,
en längtan
efter smältandet
från istappen
så livet åter
kan hinna i fatt en

Krypa ur sina skal
så Krokus å Lilja
med blåklädd Scilla
kan hålla sin bal

Ack,
låt tiden rinna på sin väg
kall och sval
på sin färd
befria och förnya
över berg och dal
så tillvaron i vår värld
åter får blomstra av behag




Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-11-25 15:31



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Fint diktat längtar också till våren
2020-11-26

  Marita Ohlquist VIP
Nu börjar det bli mörkt och kallt och vi längtar efter ljus och värme.
2020-11-25

  Kungskobran VIP
Längtan längtan och åter längtan...
2020-11-25

  Solstrale VIP
Ja tänk att både poeter och trädgårdsmästare bereder våren i mörkrets årstid... Ordfrön du sår, de blomma i min vår, fäller en vördnadens tår, tack för vi denna din text till livs vi får! :)
2020-11-25
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP