Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ord som sårar


Ibland kommer strofer
ur samtal vi haft
De är som skuggor i morgondiset

I det mörka tränger inget ljus fram
Jag försöker resonera men får inget svar
just för att det hände igår

När de lämnar kroppen
skuggas mitt sinne
luras att känna misstro

De var något i de orden
som tog mig hårt
som sårade mitt inre


Det är orättvist att jag inte fick svara
på det talet, inte finna mig
i rätt stund, försvara

Då tänker jag på hur jag skulle gjort
Har jag fått någon att känna likadant
Jag kan inte minnas att jag gjort det

Avsikten kan ha varit någon annan
Tänkt att balansera
Tänkt att förstärka sig själv

Men jag brukar nog vara varsam
med orden när jag berättar någonting
att även framhävda allas lika värde


Ingenting gör skillnad
människans värde består
beteenden modereras

Det som sägs är ett uttryck för vårt inre
kaos eller frid som måste ut
formas i ord och sinne
















Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-07 09:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP