Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moose poem

Näckrosor bildar en
grön matta på den stilla tjärnen

Tystnaden i den ljumma
sommarnatten störs endast
av ugglors skrik och fladdrande fladdermusvingar

Tyst som en ljus ängel
kommer älgen strövande
genom
tjärnen

Svarta små vågor bildas
efter det stora djurets tysta
passering

Den svenska skogens konung
fascinerar
en ljuv och ståtlig
naturupplevelse

älgen stiger upp
ur tjärnen drypande av svart vatten
ruskar på sig, stolt in i minsta hudflaga skakar av sig det lugnande ljumma sommarvattnet

ett skumt rassel hörs
när älgen åter träder in
i sitt rätta element
där
härskar han oinskränkt

Älgen representerar det
fria i naturen
fri från förorening
och störning
från den allt mer omänskliga
världen
han står över mänskligt leverne

träd och buskar sluts
där djuret slinker in
i den majestätiska skogen




Fri vers av Bo Wagenius
Läst 418 gånger
Publicerad 2006-07-18 06:26



Bookmark and Share


  Eiler Lindh
naturromantik och klassisk diktning - ett hantverk få utövar nuförtiden
poetiskt mod ska belönas därför 5
2006-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Bo Wagenius
Bo Wagenius