Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


åldersbetingat


Mossåldern


Vi gjorde kransar
dottern och jag
av granris och kottar
mossa och lavar

Kransarna blev lite olika
i såväl skick som utseende

Dottern grabbade tag i granriset
som hon virade varv på varv
i flera lager
tills den blev fyllig och fin

Jag koncentrerade mig på vitmossa
och pinnar med renlav på

Vi virade och knöt
band in lite lingonris
och ännu mera granris

dekorerade slutligen
med grankottar
och konstgjorda små äpplen

Nöjda begrundade vi våra alster

Dotterns fräscha och frodiga krans
symboliserar hennes liv just nu:
"Mitt i livet"

Min - en lite tunnare
renlavbeklädd skapelse
visar vilken del av livet jag
befinner mig i:

"Mossåldern"






Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-12-09 23:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP