Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


4-in-1.


Vinterhav I Självspillan Kadaver Vinterhav II


Vinterhav I

Vintern här vid havet
är grym
och ömma benet är vitt;
vind och regn
visar ingen nåd,
snöstormen rasar vit
över det vilda havet
som bryter is
med en förkylning
som svider i benet.

Självspillan

Han sitter i vintersolen
och hackar och skär
med den vassa kniven
genom gammalt skinn,
förhårdnader
och ihågkomna strider,
djupare, tidigare, senare
genom sena och ben
och slutligen sticker han
bladet i den mjuka
själens märg.
Och ringer med hög röst
för sig själv.

Kadaver

Dessa bara, ätna ben
ber om kött,
men jag har ingenting
att ge dem.
Åser deras skallighet
som ej länger täcker
senor, muskler eller blod
inte heller smärta, acceptans
eller ödmjukhet.
Bara denna slaktkropp
av bleka ben, ouppfyllda
som förstenade drömmar.

Vinterhav II

Havet
kan inte läka.
Havet
går sönder
på egen hand.
Kust, stenar
och vandring
vinglar henne
fram och tillbaka
i sina egna vågor
och låter kylan
blåsa sina isande vindar.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 274 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-12-10 07:44



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
En dystopisk analogi mellan människans och havets kretslopp. Naturbesjälningen påminner om Stagnelius´ "Suckarnas mystär" och romantikens panteistiska filosofi.
Strukturen "4-in-1" har ambitionen att hålla ihop stroferna inom samma tema. Min subjektiva önskan är att detta handlar om den kamp som allt tydligare pågår mellan människa och natur eller mer prosaiskt, miljöförstöringen.
2020-12-15

    Sefarge VIP
Saltstänkta rader
Av sann ordkonstnär!



2020-12-10

  Lottie Ålhed VIP
Havet som söndrar Förstenade drömmar
sorg skuld och smärta och bister skoningslös kyla.( Obs Verkligen min egen tolkning i spännande diktning)
2020-12-10

  WyS VIP
Transformation innebär att man vågar känna själslig smärta som leder från mörker in i ljuset....Det som var är inte längre!.....processen är synlig!
2020-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen