Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vinter


Denna kyla

Denna kyla,
som får utestängda hundar att yla.
Pendlaren som skyndar sina steg.
Kylan väcker den som är trött och seg.
Rimfrosten nytagen som ur en knyppel-maskin,
hänger över taken som en spretig gardin.

Solen lyser så ihärdig och tapper,
ger ingen värme,
men är ihållande vacker.
Istappar gnistra och lysa,
fingrar och tår börjar frysa.

Tid innan vatten porlar i bäcken,
och man inte längre behöver så varma täcken.
När man kan springa med bara ben,
känna sommarbrisen i håret len...




Fri vers av Klipparen
Läst 98 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-10 16:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra i bildspråk på en helhet
2021-02-11

  Caro
Målande bildspråk och rim som skapar fin rytm ??
2020-12-12

  Larz Gustafsson VIP
Och detta mörker...
2020-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Klipparen