Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om klingande valuta.


Småpengar


I mig kretsar kunskapen
som sovplatsen
sniffas fram av en hund
från hans smärta.
Han, man, som jag:
krona, mark, franc, gulden,
pesetas, dollar, rand, rupier -
vi är alla klingande valuta
och vi är förändringen
i Guds gyllene pund
och dess vågskål.

Myntet är dubbelsidigt,
med bild och värde
sida vid sida,
ljudande smärta,
så klirrar min smärta
mynt mot mynt
och kunskap tung
på varje prägel
att alla har en rörlig växelkurs
och inköpspriset
är en konstgjord glädje.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 428 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-12-18 06:00



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Jag tror jag föredrar din perfekta dikt, ditt diktande framom guld och klirrande mynt!
2020-12-22

  AiA Maria den fria

Myntens ”baksida” skärskådas här.

Din text ”småpengar” är värd sin vikt i guld.

Tack!

Sol !
2020-12-18

  Lottie Ålhed VIP
En dikt som känns och hörs i förändringstid.
2020-12-18

  WyS VIP
"Alla har rörlig växelkurs och inköpspriset är konstgjord glädje"
Bra myntat!!!
2020-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen