Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Planlös vandring i fåfänglighet

Många går planlöst,
Sparkar på döda
stenar,

Fåfänglighet

Snubblar i hast,
över
värden
som vida överträffar allt dom nånsin drömt om.

Stannar inte upp,

funderar inte,

låter det passera som
det dom svalde till frukost

som senare försvinner ut i avloppet.

Bryr sig inte om
att dom just förkastat

Livet,
Lösningen,
Löftet

En fåfänglig jakt

-luft

Bijouterier glittrar falskt.

Den dyrbara pärlan
ligger där
precis
framför
synfältet

men,
man väljer
blunda,

-hårt.


Väljer bort

Livet




Fri vers av helenita VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-12-20 06:50



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra skrivet!
2020-12-21

  Maria Sundelin VIP
Gillar skarpt
2020-12-20

  Larz Gustafsson VIP
Den kostbara pärlan, som vi sjunger om i en underbar sång.

2020-12-20
  > Nästa text
< Föregående

helenita
helenita VIP