Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ett två tre publicera


på grund av att jag
ibland
får en kommentar eller två här
fick höra på skrivarkursen
att min rytm är bra hur gjorde jag för att få till den jag gjorde ingenting sa jag
tänkte att det var det som kallades talang
för att mamma sparade mina dikter tills de började handla om sex
för att jag en gång vann en poesitävling mot andra ointresserade sjuttonåringar
för att jag

skriver
så tänkte jag

att jag kanske
skulle fortsätta få skriva
kanske?
betala mig för
att skriva inte för att pengar spelar någon roll men
hyror äter pengar och jag
behöver som sagt ett eget rum att skriva i
så därför behöver jag
pengar men jag
kan skriva vad som helst vad du vill
snusk och notiser och content bara jag
får fortsätta skriva

problemet har nog inte så mycket med min förmåga att göra tänker jag ibland
inte lika mycket som min oförmåga
att tro på att bli
läst

jag är en fågelunge igen
en bortskämd snorvalp som inte tror på redigering
som älskar anonymitet
och omfamnar narcissismen som är kärnan av
ett författarskap

jag tänker så bra att jag borde skriva ner det

och du borde läsa det


det är patetiskt eller hur
ett två tre publicera




Fri vers (Fri form) av mögel
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-12-22 00:17



Bookmark and Share


  Roger VIP
Inte ett dugg patetiskt. Det är nog hög igenkänningsfaktor för många. Få vågar ta risken att bli avvisade eftersom det är så personligt berörande - det är ju trots allt hjärtats djupaste vrår som fläks ut på papper (jaja, skärm då). Att våga chansa kan ge oanade upplevelser. Jag chansade en gång, det slutade med ett byte av karriär och jag blev reporter för en lokaltidning i tre år. Jävlar vad mycket jag fick skriva...
2021-03-18
  > Nästa text
< Föregående

mögel