Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal uppfräschad dikt om en pappas saknad jag skrev 2012 när jag var djupt inne i ett alkoholmissbruk.


Juletid

I Juletid, skall allt va frid.
i glädje skall vi vara.
Men om du inte räcker till,
hur skall du då förklara.
Att livet som du kände till,
ja allt det underbara.
Försvann som av en trollkarlsvink,
i kylans kalla skara.

Mitt barn jag hör din trogna röst.
På nätterna, det ger mig tröst.
När allt känns svårt och isigt kallt.
Då er jag ser som varm gestalt.
I dessa Juletider,
när ni och pappa lider.
Måste vi trots allt en framtid se.
Jag ber till Gud att så ska ske.

Copyright" (©) Peter Boman 2012-12-22




Fri vers av Peter Boman
Läst 319 gånger
Publicerad 2020-12-22 16:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Boman
Peter Boman