Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Magi I livets regi

Julen är magisk
Magin är under hot
Orsaken är tragisk
Har dessvärre slagit rot
Människan är magisk
Människan slår rot
Responsen är letargisk
Kornet saknar skrot
Framåt stundar döden
Den kan vänta redan ikväll
För den som tappat glöden
Kan den vara tämligen formell
Vi kan möta våra öden
Som om tretton vore fjorton
Skapa glädje inför nöden
Göra lycka gravitationell
Eller rädas morgondagen
Som kan bringa tragedi
För den som blir bedragen
Av livets ironi
Var dag har alltid varit
Och kommer så förbli
En risk för den som lever:
Magi i livets regi





Bunden vers (Rim) av Brunluvan
Läst 171 gånger
Publicerad 2020-12-26 00:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Brunluvan
Brunluvan