Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag kortade ner citatet där lite. Och detta är som sagt en text och dikt och verklighet kan tolkas....olika HUr många ord dör vackert som spiken i kistan..


Skulle du ta en tår för mig?

 

"Jag skulle ta en kula för dig"


Men kan du ta en tår för mig istället
Skrattsalvor som går rakt genom hjärtat
och rinner ut i obarmhärtiga tårar...
En skvätt salt. En kula bly
Sylvassa tungor
och sköra flämtningar
Pungtera min lunga vid dina apostrofer

 

Meryl Streep lär ha sagt och i sin tur citerat sin vän
Carrie Fisher från Star Wars:
"Turn that broken heart into art"
Ibland önskar jag ingen annans ordomlopp
Hjärna....att kicka i gång med nya tankar
klockan 03.23 i natten
Att min hjärtesorg inte bli andras lycka
Att allt skräp och trasigt från mig inte blir poesi


Jag önskar det så mycket hellre än att ett
trasigt hjärta skådas som på museum
Blir konst på en vägg för alla likasinnade
"You know who you are. Ingen nämnd ingen glömd"
Som också grinar efter nån. Saknar nån
Älskat skört och uppenbart ont
Stänkt färg på duken som ett yrväder
Pollock, Picasso, van Gogh
You name it...
Grät ni också eller var ni helt uppe i er konst?


Min musa är du: Aj aj aj aj aj
För all din bräcklighet
Är vad som sårar mig nu
Ditt inre kaos, blir kaosartat i mig
Och kanske är det så att min styrka att
försöka lappa ihop dig, vara din bärande vägg
i din känslomässiga limbo
Krossar mig mer än du anar

 

Vad ska det stå på stenen...
"Här vilar känslorna än i dag?"
och jag kan inte riktigt ta åt mig äran
av det jag skriver på måfå...
för det är ju orsakat av dig
och varför är det så att recensenterna hyllar
allt man skriver som "vackert!"
Syndafloden och allt med blåmärken
och skärsår och ärrade ryggrader
När man fulgråter och dryper av
svettdroppar som mest
Hulkar över sin egen fontän

 

och den stora frågan mitt i allt
tumult är:





Kommer du på min begravning och läser en dikt för mig?




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-12-27 18:29



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Mellanmänskligt och exakt så för alla och en var, typ livet eller så, men vi vill självklart visa vår medkänsla skratta med och gråta med tillika igenkänna oss... Om det är vackert så som vackert, vackert... Recensenterna kan nog ta i, kanske använda synonymlexikon ibland, men vackert kan betyda så mycket, Göteborgskt vackert är ju något helt annat än dialektala Piteåmålets vackert...
2020-12-29

  BenGust VIP
"vara din bärande vägg"
ett extraordinärt uttryck
i en text full av skörhet
2020-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP