Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En märklig dans. Det är även namnet på en dans som förekommer bland Ute-indianerna.


Björndansen


Saktar dansen ned i hjärnan?
Vad fick människan att tro
att universum stannade upp
i dess dans?

Det stora hjulet
vrider sin axel när det kan;
jag behöver livsrum för att sjunga,
en plats för att dansa.
Och jag lovade mina öron
att jag kommer att sjunga
med björnarna och dansa med dem
för nöjes skull.
Eftersom de är mina vänner.

Jag har sett hur man glider
nedför en kulle från ett isblock.
Eller stod det i en bok?
Förnöjt erkände jag:
tama björnar gör oss sälla
på samma vis, minst två gånger.
På samma sätt.

Titta hur obeveklig
björnens dans är,
som vet att vara sällsam överallt.
Jag ville kasta min skugga mot månen
medan mitt blod hoppar
med en ordlös sång.

A1, en lärare som jag inte hade,
kräver god danskunskap.
Att träna tårna
efter vad ens tunga befaller.
Men vad jag lärde mig där,
hos björnarna,
var att dansa ensam.
Att inte vara den stelnade rörelsen.

Jag snor den här låten
från en man som heter Yeats;
jag tar den och ger tillbaka den.
Eftersom andra låtar, en annan puls,
tonar i min inre värld
och springer iväg med mig.

Ja, det låter ganska så illa för mig,
ser ut som att irländsk polka
inte är något för mig heller.
Så, nej, kom med här nu
för att kunna förstå björnars dans
- och Yeats.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 285 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-12-29 10:55



Bookmark and Share


    K. A. O. S
Nu förstår jag vad du menar. Kul!!

Grymt fin text.

"Jag har sett hur man glider
nedför en kulle från ett isblock.
Eller stod det i en bok?"

Har lite förkärlek för såna här "undringar"..
Som att tänka högt..
2022-09-07

  AiA Maria den fria

Kraftfull rik bild av dig skapad skänker helhet till text.

Tack!
2020-12-29

  AiA Maria den fria
Stå

Mitt

I

Är

Dans

I

Universum




SOL!


Tack!
2020-12-29

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Faktum är att vi såg björnen dansa, sedan gick vi in ??i pälsen och vi barn fotograferade i pälsen. Det var då i Moneasa en "kurort och sommarlägret för barn i palats. Vilken vacker barndom jag hade, man kan leva på minnena...
2020-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen