Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar inför det nya året

Den gamla tiden var igår
…..för den
har vi fällt en och annan tår
…..men sen?
Hur skall det gå?
Allting verkar ha gått i stå!

Jorden kämpar och fortsätter
snurra….. både dagar och nätter
allt medan vi babblar å surrar
så orden skvätter
om vad vi borde göra
för att sluta förstöra.

Det brinner, det brinner
Det stormar och glaciärer smälter.
Luften och haven förgiftas.
En början för våra gravstenar
att skriftas.

Nu får det vara nog!
Nu måste vi kämpa med mod!
Innan planeten tömts på allt blod.
Vi får inte längre förmörka våra sinnen
kedjade vid girighetens monster-konster

Vi måste vakna!
Väcka våra sinnen
så vi åter
får tillbaka ljuset
i våra själar
så våra hjärtan öppnas
annars finns det snart
ingen värld kvar
att leva i.



Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-30 13:59



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Lite självmedvetenhet borde vi nog få i ett skolämne, det är det dags för... Dvs människan är,idag, som hon fostrats till, inte en lyckat fostrad individ... Lika viktigt med att fostra självmedvetna människor som att kunna läsa och skriva, måste människor kunna se den mänskliga som idag kan vara ett miljömonster pga enkel "lat och bekväm" eller "hjälplöshets syndrom" eller "varför ska jag"... Lite mer självmedvetenhet skulle göra stor skillnad för framtiden på miljön i många olika delar av den...
2021-01-12

  Kungskobran VIP
Tillbaka till naturen med Rousseau
2020-12-31

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Med "Bevingade tankar"
har dock lyrikern förmånen
flyga iväg till saligare nejder.
2020-12-30
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP