Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ful kultur


För rå för coola P3
På en gata där graffiti är lyx
Snackar orten ” sho brushan”
Men en smutsig man bland betongbarnen
Det är den farliga främlingen sprängda med känslor
Som inte assimileras och går över gränser
Det är hippie, MEN INTE 60-tals romantik
Mer 2000-talets luffare med dålig fysik
Det är respektlöst och hemska metaforer
Som bränner fast i hjärnan och skadar neuroner
Det är mannen som vänstrar i äktenskap
Som frun kommer på på hennes födelsedag
Det är chocken för barn att vi alla ska dö
Det är båten som förstörs när du hamnar på en ö
Det är psykiska problem
En kastrerad stolthet
Det är kvinnor målat i pastell
Som säljer kroppskontakt varje kväll
Det är dansen med en ”chrush” i baldräkt
Som byts ut mot en gubbes alkoholandedräkt
Det är fulkultur som borde sluta kultiveras
Ett onödigt liv som ändå vill existera


Påminner för mycket om nån jag känner


Fakk.





Fri vers av Madrugador
Läst 140 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-05 00:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madrugador
Madrugador