Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
min version av vår övning i Assonans, den kortare med trenne sorters snö


längs snöfylld skorsten smälter änglarna

 

 

 

Snö på ödsliga sädesfält

sakta värms av vår skorstensrök,

döljer döden i trädgårdsland

 

 

*   *   *

 

Börjar snöa en smula ljusare

längs mörka marken omkring i Göteborg

stormar flingor fram invid överfyllda vagnar,

här emellan halvrivna höghus

tränger sig nyfödda drivor

men drunknar - liksom glänsande glopp

smälter änglarna bort

 

*   *   *

 

 

Slutat snöa på TV nyss

störtloppsbackarna bänkar sig ;

söndagsmorgon körs i repris

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 833 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2021-01-16 20:36



Bookmark and Share


  Nanna X
Glömde kommentera den vackra bilden med de smältande änglarna, som också finns i rubriken. Kommer mig att tänka på barndomens snöänglar som man skapade genom att slänga sig baklänges i overallen och flaxa med armarna. Och förstås på IFK Göteborg.
2021-01-18

  Minkki VIP
utan analyskommentar, bara njuter av att läsa detta
2021-01-18

  Nanna X
Elegant komposition, gillar kontrasten mellan den magiskt ödsliga inledningen och den tv-vardagliga avslutningen, där "snöa" får en ny betydelse. Någon påpekade att allitterationer leder oss vidare genom texten. Assonanser gör nog precis tvärtom, får läsaren att stanna till och lyssna till klangen.
2021-01-16
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP