Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Punk

Jag föddes sent på jorden

Alldeles för sent

Huset kultur byggt som ett helvetets World Trade Center

Normer, regler, bud och lagar i varje butik

Mening

Allt på rea, precis som i reklamen

En redigt julpyntad jävla mellandagsrea med allt du inte behöver



Och mitt bland allt detta trams står vi

Gräver i kratern efter något som kanske kan vara sant

Och i botten finner vi vad vi söker

Vi hittar meningen i botten av en flaska

Efter att vi spytt upp den och druckit den igen

Efter att vi spytt upp den på nytt och druckit den ännu en gång till

Precis där

Precis innan vi vaknar i vår egen stank



Och ibland finner man den när man släcker cigarreten

På sin egen hand

Bara för att visa nån tant på centralen att man kan

Men det kan man inte

Det gör för ont

Så man försöker en gång till

Och precis där

Skräcken i hennes ögon när hon går



Och en gång fann jag den på Svenljungamarschen

Byns årliga tipspromenad

Jag springer förbi alla stationer

Åt fel håll

Med kuken ute

Bara för att jag inte orkade dra upp byxorna och för att...

Jag minns inte varför

Inte ens då

Jag minns bara att det är viktigt

Och där



Det är precis där planet kraschar in i World Trade Center

Världen gråter och skriker

Flyr från förödelsen i ren panik

Men jag står kvar

På knä i den brinnande kratern

Dränkt i mina egna spyor

Med kuken ute

Och precis där

Är jag lycklig




Fri vers (Spoken word/Slam) av Senkomen
Läst 194 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-01-18 15:58



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det ultimata upproret är att bli en kristen. Inte att bli punkare.
2021-01-23

  Vitaminer och mineraler
Kanske vore i sin ordning att ta tillbaka lite punk
2021-01-23

  Staffan Nilsson

Punk!

2021-01-18

  Larz Gustafsson VIP
Det är uppenbart att du har förväxlat punk och exhibitionism.

Jag tror inte att du vet vad punk handlar om.
2021-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Senkomen
Senkomen