Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Separera konsten från folket


Han har huvudet bland moln
som är hans tankar och känslor
ska då han alltid ta ansvar
när det regnar och blir storm?

Separera konstnären från konsten?

Nope, våra egon don’t allow us that

försöka leva civiliserat
när själva jorden exploderar lava
och marken skakar ner museum
helt oprovocerat

är konsten som skapelsen av jorden
med enda obligation att skapa fritt och sen
skita i vad som händer
få dom skratta, imponerad eller väldigt arga
poet på ett sätt
eller bara provocera och sen kalla det konst?


alla ord han skrev har han inte kommi på
hans metafor skrevs ner redan ner för tusen år sen

Vad händer när perfekta människor styr en kultur?

Men om du ser dig själv som advokat för fria konsten
EN FRÅGA BARA

Var skriker du först censur
en Islam-karikatyr
ELLER en rap-text från Rinkeby?

Klarar vi leva i en kultur och
separera konstnären från konsten?


Nej, mycket lättare som nu att

separera konsten

från folket




Fri vers av Madrugador
Läst 186 gånger
Publicerad 2021-01-20 06:30



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Albin Amelin skulle ha motsatt sig detta koncept.
2021-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Madrugador
Madrugador