Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pojken som säljer rosor

( inspirerad av filmen ” La vendedora de rosas”)


Rosor

Han säljer rosor till förälskade par

Rosor

Från Hiroshimas trädgård

Rosor

För han tror på romantik

Och blir så glad när han ser ett par

Frågar: ” ska du inte köpa denna vackra dam en ros”?

Rosor

vattnat av tårar från en krokodil

när folk ser hans sandaler gå på is

Bland festalkisar går han ensam i natten

Med en doft av svett och rosvatten

Med en bunt osålda rosor

Som han plockade för hand

Som hans hand plocka för han

I Hiroshimas trädgård


Till pojken som säljer rosor

Köpte aldrig någon en ros




Fri vers av Madrugador
Läst 137 gånger
Publicerad 2021-01-29 09:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madrugador
Madrugador