Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om förgängligheten


Det spröda livet

Trädens sprakande färger bleknar
och lövens gula stjälkar veknar.
Ett vissnat eklöv, i en gammal trädstam kilats fast,
kämpar mot förgängelsen i vindens tvära kast.

I våras spirande av trädets sav,
som liv, åt unga lövet gav.
Nu är bladet segt som läder,
nött av höstens vind och väder.

I skira mönster bladets nerver sig förgrenar,
likt ett träd som jord och himmel så förenar.
Fånge i en torr, men vackert ådrad stam
där förmultningen ej ännu har ryckt fram.

Känn, en tydlig doft av höst!
Åh, vill ge det vissnade bladet röst.
Naturen ger så liv åt orden.
Tänk, så kort vår stund är här på jorden!

Livet kämpar blott för livets skull,
snart, snart - är lövet bara mull.
En sommar blott, det bleka lövet fick.
Det spröda livet - fångat i ett ögonblick.






Bunden vers (Rim) av Maria Sundelius
Läst 182 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-02-01 21:05



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Det borde gjorts
till ett bokmärke
detta fina blad som
Du skrev en rad OM det är
ju så att vartenda löv litet som
STORT gör en ALLTID så glad!
***********************
2021-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelius
Maria Sundelius