Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan horisont

Du hela tiden söker efter mål och mening,
tvekar inför valet, vid varje vägs förgrening.
Ser mot horisonten med längtan i din blick
kanske finns det där, det som du aldrig fick?

Vänd då blicken inåt, mot ditt eget rädda jag,
vila där vid stranden av ditt inre hav, ett tag.
Se hur havet inom, speglar himlens klara ljus,
det du söker, finns just där, i ditt eget sköra hus.

Där finns ingen horisont, blott hav och himmel i förening,
vid stranden möter du dig själv och livet får en mening.
Där havet möter himlens ljus, du målet ser med livets brus.
Förstår att havet inom, aldrig når ett slut,
och vågar så i trygghet från stranden lägga ut.




Bunden vers (Rim) av Maria Sundelius
Läst 198 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-02-03 14:08



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Måla om livets bild
borde göra varje
människa vild
komma med
förslag både
natt och dag...
Guld ju att i
det få ta tag...
2021-02-04

  helenita VIP
Gillar din dikt. Fin rytm
2021-02-03

  Stisse
Tycker mycket om din dikt. Den påminner om att vi alla är en del av en svindlande gåta. Det finns en förtröstan att "havet inom oss aldrig når ett slut".
2021-02-03

  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en gobeläng, med många fina och tankeväckande inslag i varpen!
2021-02-03

  Dennis Brinkeback VIP
Fint skrivet Maria
2021-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelius
Maria Sundelius