Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hybris.


Ikaros


För inte så
länge sedan
flög Ikaros tätt
mellan himmel och jord,
som svängde
mellan liv och död.

Hans vingar
var balsamerade
med vax
och glömde vad
som varit och vad
som kommer att vara.

Han visste att det inte
fanns någon väg tillbaka:
som himmelens dimma
kände han sig flyktig.
Han kunde inte längre
landa vinglöst,
inte på trampade gator.

Förutom att Ikaros
adress är föråldrad
är det bara hans spel
som betyder fingerpekande,
folk vill ha hans huvud
som ett uppstoppat ansikte
mot en museivägg.

På en bronsplatta
försvann Ikaros från jorden
och föll tillbaka dit ned
med ett blå regnmoln
i ögonen och av
den gyllene solen
förbrända vingar.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 279 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-02-10 10:30



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Tänkvärt skriftat!
Alla bär vi en del
av det högtflygande
Förbrända inom oss?

2021-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen