Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En reflektion över Matt.7:1-8 och erfarenheten av att ha vistats på förklaringsberget. Modifierad version av text ursprungligen skriven i Maj 2020.


Uppe på berget


Alltför helig
för min kringskurna kropp
är denna plats
där allt är helgat
likt det allraheligaste.

Jag distraheras
av allt som stör
där nedanför,
det som kring sig rör.

I ande och själ,
i kött och blod,
i nedsänkt märg
förs ett samtal.

Ett önskan till allt
vad sant liv är,
som oförsynt
vill lära sig mer.

O, jag ville aldrig
lämna denna plats
utan här sätta bo
för resten av jordelivet.

Blott stöket
och larmet
nedanför berget
stör stillheten.

Lidandet som också
undervisar om livet
och fåfängligheten
nedanför berget.

Världens olidliga kval
och bittra eftersmak.
Men Kristus allt
det övervunnit har.

"Vår blick mot helga berget går
där, Jesus, du förklarad står
i glans så ren
som solens sken
och pris av Fadern får."

(Psalm 121, EVL, Finland).




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-02-14 05:02



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Mångskiftande skrivelse
Innerligt tack för den!
En personlig tolkning
Sökelsens inre resa
Genom tvivels
Snårskog
Och att kunna
Motta den "helige
Ande"?
2021-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen