Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Rådplägning,


Konversation


Jag undrar vad
den gula grammofonen
säger till dig
efter sextio år i Augusti?
Det här är min röst
över den svarta telefonen.

Är du ensam på kvällarna,
gamla dam?
Det här är min röst
över den svarta telefonen.
Igår kväll var den mörkgrå,
i morse var den blå.

Jag undrar vad
den gula grammofonen
säger när den rör sig
och du kommer ihåg
att på pianot har du
en gammal metronom.

Du vistas ute i trädgården
och ser där en påfågel.
Det är jag som visar dig
den sista äran,
för vilken den gråa gåsen
fnyser och ryser.

Det här är min röst
över den svarta telefonen.
O själ, du påsklilja
bredvid den mörka strömmen,
vänta tålmodigt,
jag kommer att hämta dig snart.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-02-15 09:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen