Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Åstundan, väntan, längtan. Serveras med en 78:a.


Vid bordet


Jag hedrar den här
lilla ritualen,
så att du kan återvända
varje ögonblick.

Varje dag, när det blir
väldigt mörkt,
sitter jag vid bordet
med en extra tallrik,
din egen stol, ett ljus,
ett glas, bestick,
som om du blott
hade stannat till
någonstans.

Jag hör (hur skulle jag
någonsin kunna tro
att du, genom vilken
jag existerar, skulle
hålla sig borta för gott?),
jag hör, och snart
nalkas brus, grus,
låset, hundens skall
och du kommer in just nu,
så jag tänder lampan,
ordnar blommorna,
sätter mig till rätta.

Jag hoppas bara att
jag kommer att vara lugn
och utan att titta på
vad jag har förberett
kommer att hitta orden,
som om det är självklart:
Kom närmare, du är väntad
och medräknad!

--

Henry Hall and the BBC Dance Orchestra (vocal: Dan Donovan) - Hands Across the Table (1935)




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 214 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-02-16 16:30



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Både din text och bifogade musikinslag är kongeniala med den storartade underhållning som bjöds i TV2 förra året med "Palast Orchester med fräsiga trettiotalsarrangemang och Max Raabes sköna falsettsång med stänk av depraverad aningslöshet före världskrigets utbrott.
Givetvis finns det även eskatologiska associationer i din dikt.

2021-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen