Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om att se ut som ett frågetecken.


Vem, vad, var?


Vad har vi gemensamt?
Vad delar vi med varandra?
Vilka ord är verkliga
och vilka efterliknar bara?
Varför gör vi det vi gör?
Vad för oss samman,
vad har vi gemensamt?

I vilken utsträckning
liknar vi varandra,
i vad är vi olika eller lika andra,
varför dessa möten runt ordet,
varför tystnaden i att skriva
där allt hörs inifrån?
Vad händer i vårt väsen,
vad händer när vi skriver?

Vilka tekniker, metoder,
vilka inspirationer, uppenbarelser,
vilka tillfälligheter,
vilka vanföreställningar?
Vad har vi att säga?
Vad har vi att säga till oss själva,
till varandra, till andra?

Vad handlar det om,
vad lagrar det, vad händer
och "vad", sa du, "är frågan?"
Vad har vi att säga,
vad kan vi föra fram,
vad vill vi lyssna på,
till vem och varför,
vad har vi för oss,
vad lämnar vi bakom oss,
varför skriver vi?

Varför öppna munnen,
varför konfrontera,
närma sig och träffa andra?
Vad känner vi igen,
vad vet vi, vad delar vi?

Kommunicerar vi,
kommunicerar vi
genom ordets gåva,
ger vi tecken på
ett öra till andra språk?
Vad gör författaren?
Vad rör poeten?
Hur kommer sångaren
till sin sång?

Vilka är våra sista ord?
Vad är kvar av oss?
Vad är vi mer än damm och aska?
Vem rör sig i minnet,
som snubblar på yttre händelser,
vem lever rikt, djupt,
inåt och uppriktigt?

Vem har hittat fred?
Vem sjunger fritt?
Vem andas fantasi?
Vem har det högsta ordet?

Vem väntar på en annan?
Vem hittade sin egen väg?
Vem kan motbevisa livet?
Vem ställer frågorna?

Vem vet svaren?
Vad betyder dessa ord?
Vad har vi att säga?
Vad har vi gemensamt?




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 223 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-02-20 15:55



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria


Ett <3

mitt svar

Tack!
2021-02-28

  Monika A Mirsch VIP
Jag vill lyssna på dig, blanda mina tankar med dina, känna mig in. Tack för din text!
2021-02-23

  Lustverket VIP
Definitivt en meditativ text med bra frågor, vilka ju ofta saknar bra svar. Med tillräckligt bra frågor behövs å andra sidan inga svar.

Cool vändning: inte hur sången kommer till sångaren, utan tvärtom. Vilken resa måste göras för att hitta den? Många möjligheter att missa målet. Eller är sången själva resan?

Frågorna fortgår...
2021-02-22

  Larz Gustafsson VIP
Vem tänder stjärnorna...?

Ja, handsken är kastad.
2021-02-21

  Kajan VIP
Helt enkelt bra; tycker om det öppna förhållningssättet; där frågeställningar skalar av och dikten expanderar likt en flod som utmynnar i ett öppet hav.
2021-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen