Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur lagar man ett brustet hjärta?

Letar små
oregelbundna bitar
utspridda i
mörkt rum
utan fönster

Synål och
stark svart tråd

Som att laga
forntidens vadmal

Söker med naken hand över trägolvets plankor
Stickor letar sig in under huden

hon känner inte smärtan,
inte blodet som droppar

fortsätter söka
hittar små bitar
fäster
utan att bry sig om
mönster

Till något som liknar
ett hjärta
har det
formats

Livsdugligt
att pumpa
syresatt blod
ut i celler

Brukbart,

men

knappast dugligt till nåt annat

ärrat
sprucket

Trasigt




Fri vers av helenita VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2021-02-21 11:05



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Fin och tänkvärd dikt!
Ja ett hjärta är inte lätt att laga, kräver varsamma händer och tålamod bl.a. (om det ens går)
2021-03-26

  Lars Hedlin
Stark i ton och känsla!
2021-03-02

  wiria77
så berörande
starka rader
2021-02-23

  Maria Sundelin VIP
Väldigt bra beskrivning
2021-02-21

    Music mind VIP
Karlssons klister och tid.
2021-02-21

  Maria Sundelius
Starkt berörande!
2021-02-21
  > Nästa text
< Föregående

helenita
helenita VIP