Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I väntan på att min knopp ska brista

Månad 12 av pandemin.

Det har varit vinter i en halv, nej en hel evighet. Igår tittade solen fram för första gången under halva, nej hela min livstid och jag kände nytt hopp om detta år, om denna värld, och om min egna plats i dem. Det var +11 grader och inte ett moln på himlen. Troligtvis det vackraste jag sett.

Jag såg det genom fönstret. Jag har ont i halsen, stopp i örontrumpeten och är helt utslagen i kroppen så jag självisolerar.

Den enda kompisen jag har på denna sida av stan har skaffat katt. Han är tjock, kelig, och kommer från ett fosterhem här i närheten. Han vill bara ha kärlek och mat och jag känner att vi skulle kunna komma så bra överens då jag har exakt samma livsmål. Jag vill hälsa på, jag vill gosa, men jag är för trött, för sjuk, och helt ärligt inte socialt kapabel nog att umgås med kompisen lika bra som med katten ändå. Jag avvaktar.

Min dyraste, finaste växt slog ut sitt första blad förra veckan. Jag har tittat på början till bladet i månader, vakat över varenda millimeter av dess utveckling, och fotat varje steg på vägen. Jag har köpt en växtlampa för hundratals kronor, mätt vattennivån med en fuktighetsmätare dagligen, satt den bredvid en luftfuktare på högsta inställning. Det är en särskild sorts philodendron med rosa partier i bladen. Bladen kommer ut mer och mer rosa ju duktigare den tas omhand, ju mer ljus den får, och desto bättre den mår överlag. Bladet kom ut nästan helt grönt, med en hårfin fläck av svag rosa ton. Jävla skitväxt.

Nu har jag borstat tänderna för första gångerna på en vecka. Jag drar tungan längs tandraden och känner mig helt fruktansvärt ren. Min pojkvän kom precis hem med Dem Förbjudna Snacksen, snacksen jag inte klarar av att ha hemma för jag förlorar all självkontroll. Jag tänker ta vara på denna vackra lördag genom att ligga i sängen och förbarma mig över halva, nej hela påsen. Se den vackra solen skina genom fönsterrutan och tänka snart, snart, snart. Snart står jag i den.

God vår.




Övriga genrer av Lättpåverkad
Läst 163 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-27 15:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lättpåverkad
Lättpåverkad