Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjuk och jävlig

Sjuk och jävlig ligger jag här
Mår illa, känner viruset i varenda artär
Påminns om min förlamning,
Varje gång jag sväljer.
Vill gå till apoteket,
Köpa allt de säljer.

Temperatur: låg feber
Stämningsläge: ont i alla leder
Snorar ner paket efter paket,
med extra mjuka engångsservetter
Går igenom paket efter paket,
Med olika stillande tabletter

Kan inte äta, kan inte sova
Ska tillbaks till jobbet på torsdag, jag lovar
Var dag jag ligger i min säng
Går bankkontot ner flera poäng
Jag önskar jag kunde göra nåt
Brottas tillbaka, lagom andfått
Men sjukdomen tar över mig
Bländar, stinker, är högljudd
Undra om den finns i min kropp
Eller bara i mitt huvud?




Bunden vers (Rim) av Lättpåverkad
Läst 149 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-26 03:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lättpåverkad
Lättpåverkad