Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är ett hus



Min kropp
är mitt fysiska hus
med grund, källare, etage, vind

Mitt psyke
är mitt själsliga hus
med grund, källare, etage, vind
OCH
hemliga rum

Där
är också jag
blind

Där försiggår saker
jag inte vet om

Där smids ränker
där åtrås
där dödas och föds nya
och gamla ting
på nytt

Att tro
sig veta vad man gör
och kalla alla misslyckanden
för otur
har inget med husets verklighet att göra

Det är mörkare än vi tror
det är mer skrämmande än vi tror
det är som känslan runt ett virus
det tar inte slut
förrän nån drar pålen genom köttet




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-02-28 08:03



Bookmark and Share


  Onomatoprofet VIP
Du glömde badrummet!
2021-02-28

    Lena Staaf VIP
Att utforska sig själv är spännande. Det bör man göra om man törs.
2021-02-28

  Minkki VIP
mod krävs för att våga. bra text
bifogar länk till en av mina som tangerar ämnet https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2344019

2021-02-28

  Färdskrivaren VIP
Troligtvis skulle Freud gill din dikt. Men hans möjligheter att uttrycka sin uppskattning är ju försvunna. Således får jag göra jobbet åt honom. Freud skulle nog ogilla att jag känner mig tveksam till att det är stora bokstäver på "och". Men det får han göra bäst han vill.
2021-02-28

  Ulf Carlsson VIP
Fin metaforer över freudiansk (?) arkitektur!
Lita aldrig på en vampyr!
2021-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP