Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tröghet. Nedkylning. Förbistring.


Amsterdam IV


Mellan topparna av tröghet och torn
ljuder bogserbåtens tröga mistlur,
vilket låter högt, länge och utdraget.

Vallgravarna är båtens territorium
under broar, där skökor antingen
förklär sig eller förbidar hela natten
i sina dunkla halvmånesrum runt
den gamla katedralen, Oude Kerk.

Ruffighet och smutsiga scener
i dammarna och under Torensluis
gör inte det hårda klimatet mildare.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 140 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-03-01 17:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen