Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dimma

Nu på morgonen dimma
Jag trär rökringen från min cigarett
runt ditt finger
Vi är förlovade nu, säger jag
och du: Vilka mer har du förlovat dig med?
Du har ju rökt snart halva paketet
Gud och Ensamheten, svarar jag
Dimman som sakta drar sig tillbaka
Vart tar den vägen?
Landskapet träder fram, så som vi
är vana att se det
Dimman har inte flyttat på något
Jag ser på dina händer
Du har tagit av dig förlovningsringen
Man skulle kunna sy en klänning
av dimman, säger du
Den skulle till en början täcka allt
och sen skulle man stå där helt
naken
Jag frågar om du tänker lämna mig
Nån gång kanske, svarar du, men inte nu
Jag tänder en ny cigarett
Gud och Ensamheten, tänker jag
och tar ett djupt bloss
















Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 608 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2021-03-12 07:09



Bookmark and Share


  ingeling
Tycker att det finns en enkelhet i språket som skapar närhet, och känslan av ett ögonblick som frysts i tiden. Det här med "Gud och Ensamheten" skulle eventuellt kunna skrivas om i andra ord för att smälta in bättre i helhetskänslan.
2021-09-16

    Melona
Du skriver svinbra! Tack för läsningen!
2021-09-14

  Cikoria Blå VIP
Gillade den. Vackert språk.
Inga punkter. Känslor.
2021-09-11

  Larz Gustafsson VIP
Paulus skrev att han trolovat församlingen med Kristus.
2021-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström