Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Två vintermålningar från Amsterdam.


Amsterdam VII


I

Hur glesa är inte alla husfönster hela dagen, både här och långt härifrån - som om genom vatten komme natten; som om jag är ensam med Gud och jag inte är här och ingen är där.

Gata och vallgrav och naken park flyter snart tillsammans. Osynligt drivs vintersolen fortfarande fram här, medvetslöst, likt en flyktig blind pärlstjärna, såsom en drunknande man, en ofödd eller glömd eld.

II

Mousserande över den mörka gatan spikar vinterbarnen ihop en lådbil och sprayar den sista förkortade timmen med sina rop, med kysk eld.

Tänk att härifrån, långt till väster, se dagen an, som sedan måste gå till förmörkelse och lyssnandet till det avdunstande ljudet från öde gator.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 177 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-03-14 08:28



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
"En ofödd eller glömd eld" fastnade jag för och mycket annat i fin dikt.
2021-03-14

  Larz Gustafsson VIP
Lådbil... Det tar mig tillbaka till sjuttiotalet.
Vi körde som galningar!

"Pärlstjärna" är ett vackert och intressant ord jag aldrig sett förr.

2021-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen