Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Statistik

Dödstalens procenttal märker ut en väg framåt
där jag blir en del av statistiken
när min tid är inne

Så oerhört oberörd av dödlig statistik är jag
att livets porlande i mina ådror
känns som det enda verkliga att föra statistik på

När jag granskar statistik som talar om förgänglighet
är diagrammen som stapelvaror som läggs sida om sida

Och ingenstans ser jag påsarna med glitter och glamour
som borde vara färdiga att strös över min väg i livet

Och är det då så konstigt att bakom varje krök så lurar ångest
som kan ta tag i dig och dra dig i diket

I inget medieinslag syns någon sjukhusclown som kan liva
som kan blåsa ballonger av djur eller människor

Jag tar nog och vänder mig mot det ljusa i livet nu,
längtar efter sommar och sol, alltmedan statistiken rabblas.




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 104 gånger
Publicerad 2021-03-14 20:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP