Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till min vän

Jag saknar dig
Du är min bästa vän
Det var länge sen vi sågs nu
Jag föreställer mig att vi tar en öl
på någon av krogarna i kvarteret
där du bor
Det blir oftast en öl till och ytterligare en
Sen får det räcka
Vi kan prata om allt
Jag älskar dina iakttagelser, ditt filmiska öga
Och så din humor
Din omtanke om dina nära och kära

Jag saknar när du kom upp
och besökte mig
När vi gick ut och dansade
eller bara hängde hemma
Skrattade och var allvarliga
Hamnade i argumentation, men alltid med kärlek
och respekt i botten
Vi läste varandras texter, kom med kritik
Du tyckte jag var lite hård ibland
Eller så var det bara någonting du sa

Jag saknar din gästfrihet
När du står och lagar mat i ditt kök
och jag sitter med ett vinglas och ser på
och samtidigt bläddrandes i någon diktsamling
du nyligen beställt
Jag saknar ditt mod, i allt du gör
Men mest saknar jag dig som vän
och som människa
Hoppas det inte dröjer för länge
innan vi kan ses igen
och glöm inte bort
You’re a poet and you know it









Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 145 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-03-15 03:39



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Jättefin text.
2021-03-16

  alicja lappalainen VIP
SÄLLAN FÖREKOMMER
2021-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström