Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


AD 1541 förbjöd Calvin bärandet av smycken i Genéve. I stället fick hantverkarna och guldsmederna gå över till urverkstillverkning. Det mekaniska Genéve drevet slog igenom.


Drevet i Genéve


Ändlighet
med begränsande nyanser
målar in oss i ett hörn.
Vi visste inte ens av tiden.
Men var det inte det?
Malteserkors drevet
i gamla Genéve,
som färgade ett halvt klot.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 216 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-16 08:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen