Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Imploderande apokalyps

 

Framtiden är här

vi rör oss utan

att förflytta oss

från kontorsstolen

eller tvsoffan

hela världen ligger

framför oss

vi behöver inte ens

gå utanför dörren

verkligheten

utspelar sig

på en bildskärm

den accelererande tiden

ersätter rummet

med ett tomrum

som vi inte delar

med någon annan

gågatan är en 

klickande datamus

i handen

digitala lösningar

är svaret på allt

snart har vi sex

med en robot

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Miss Deliria
Läst 149 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-03-17 13:01



Bookmark and Share


  petter rost
En påträngande vision som sänker sig allt tyngre över oss som dunkla ovädershimlar. Men som ur din hand blir vacker poesi, undergångens skönhet. Kanske en väl Nietzscheansk tolkning men likväl svår att ta sig frbi. Brilliant!
2021-03-17

    ej medlem längre
Apokalyps tycker jag är en mycket talande rubrik med tanke på de exempel du ger där digitala tekniska upplevelser får ersätta intimitet.
2021-03-17

  Horace
På pricken, fast inspirerad av din dikt gav jag mig ut på en lång promenad
mot den bortdöende solen på jakt efter
en robot att ta hem, men ute fanns bara
Rådjur och hungriga fåglar och löv som rullade runt i vinden...inga robotar så långt ögat nådde, men i bilradion på vägen hem talade de om robotar som kunde flyga med fem gånger så stor som överljudshastighet och träffa oss innan vi hann blinka, det var nog ingen bra robot
att älska med, men det finns säkert bra snälla också...lagade pannkaka i stället
2021-03-17

  morgonstjärna VIP
gågatan är en klickande datamus..bra liknelse
2021-03-17

  Owe Öst VIP
Den aktiva framtidens utplåning socialt.
En ny era i mänsklighetens utvecklingen.
Jättebra
2021-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Miss Deliria
Miss Deliria