Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ett osynligt krig.


Seger


Skuggor glider
mellan husen
på den tidiga
eftermiddagen.
Tysta skuggor
i solljuset,
liksom en kungörelse,
stark som solen.

På tomma gator
och över
forntida fält -
segermarscher
på sina hemliga fötter.
För här är vi i skugga,
där ljuset
möter materia.

Den uppvärmda solen
gör kallt -
då vår egen utstrålning
intet producerar.
Här är vi alla främlingar
och måste dö ensamma.
Ord flyter som kvicksilver
från mun till mun -
men vi hör ingenting.

Arméer marscherar
från slag till slag -
men vi ser dem inte.
Vi skjuter mot skuggor,
rädsla är vår luft,
överraskning
vår förgörare,
order vår fiende.

Fältets spöken.
Gatans barn.
Segermarscher
på dess hemliga fötter.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 228 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-03-18 06:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det osynliga kriget är det värsta.
2021-03-18

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Orden rör sig som kvicksilver "om inte ens en lunginflammation kan diagnostisera våra läkare, och kallar det artificiellt Co-vakuum, låt dem då bli politiker och parbrz-torkare.
2021-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen