Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tillvarons fönster.


Havsmorgon vid fönstret


Kvinnan sticker ut huvudet
genom fönstret
och andas in rå luft,
dimma simmar ner
i halsen på henne
till hennes oroliga mage.

Mumlar och stönar
under vikten
av morgondagg.
Hon kan nästan
smaka gräset därifrån.
Föreställ dig vägen
ned till havet.

Det blåser nu en vind
som hon inte har känt
på flera år.
Den brukade flytta henne,
glida hennes hår
fram och tillbaka.
Så nu bär hon alltid upp det,
de rödlätta bundna lockarna,
där ingen någonsin kan
hitta dem.

Våta händer glider
över glasrutan
och det är bara
nu som hon inser
att hennes huvud
känns lite för tungt
på hennes hals.

Halsbandet pulserar
mot nyckelbenet
och kanske är det
ensamheten,
tänker hon.
Det förbryllade sätt
varpå hon hör
fåglarna kvittra
på okänt avstånd
förstärker intrycket.

Hon undrar
hur det skulle kännas
att flytta.
Hon tar ett steg
bort från fönstret.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 333 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-03-23 06:08



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Ett flöde av känslor, sinnesintryck och tankar; känsligt skildrat och en levandegjord karaktär.
2021-03-26

  Ulf Carlsson VIP
Sinnesnära ögonblicksbild med rörelse och flykt i verbens presensformer. Holländsk touch a`la Vermeer.
Korta(de) versrader kan, som i detta poem, vara motiverade i dikter med filmiska sekvenser, eller för att ge emfas åt begrepp som "ensamheten" t.ex. Annars utgör de, i mina ögon, ofta ett slöseri med diktens yta på ett överpretentiöst sätt.
Här funkar det fint!
2021-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen