Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skinnerbox


likt inspärrade djur i bur
som matas med substanser

lever vi och vet ej hur
man är utan stimulanser

vi har så byggt upp en struktur
som oavbrutet skickar

hem till oss i våran bur
ständigt nya kickar

av endorfin och dopamin
från likes och klick på skärmar

som ger oss ett apatiskt flin
och från varann oss fjärmar

sport och porr och tv-serier
dataspel, sociala medier

kan effektivt oss söva
vår självkontroll bedöva

så blir vi isolerade
och enkelt kontrollerade

av nyheter och skvallerpress
och fejkade debatter

som blott och bart är en process
av avledande tjatter

från att skapa nåt bestående
och leva äkta fria liv

och sluta va beroende
av kortsiktiga tidsfördriv




Bunden vers (Rim) av Vipe
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-03-26 10:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vipe
Vipe